Lucas & Steve

Lucas de Wert en Steven Jansen, beiden uit Maastricht, werken sinds 2010 samen. Behalve in Nederland, zijn ze mega-populair in Azië–met name in Japan–en staan ze op podia in de Verenigde Staten, India en Zuid-Amerika. Bekende nummers zijn Up Till Dawn, Where Have You Gone en hun laatste track Perfect.

Dit jaar zijn ze Ambassadeurs van de Vrijheid en komen ze op 5 mei hun festivaltour afsluiten bij Bevrijdingsfestival Zuid-Holland!

Lucas de Wert: “Het is ontzettend eervol dat we gevraagd zijn voor het ambassadeurschap. We krijgen de kans om niet alleen muzikaal iets bij te dragen; we kunnen ook laten zien dat we ergens voor staan.”

Steven Jansen: “Voor de meeste van onze Nederlandse fans is vrijheid heel normaal. Zij zijn in een land geboren waar alles oké is en vinden dat vanzelfsprekend. Maar dat is het niet. Als Ambassadeurs van de Vrijheid willen wij die boodschap overbrengen.”

Lucas: ”Onze fanbase bestaat uit veel jonge mensen. Zij hebben waarschijnlijk niemand meer in de familie die de oorlog heeft meegemaakt. Het is mooi als wij ze eraan kunnen herinneren hoe hard er voor onze vrijheid is gevochten.”

Steven: “Toen ik aan een van mijn oma’s vertelde dat ik Ambassadeur van de Vrijheid was geworden, maakte dat veel bij haar los. Ze is trots als ik haar vertel dat ik op de mainstage van Tomorrowland sta, maar dat ik als ambassadeur het verhaal doorgeef over wat haar generatie is overkomen, raakt haar echt.”

22.15u – 23:00u Erasmus