Cynthia Spiering

Op slechts 18-jarige leeftijd kwam Cynthia Spiering in aanraking met techno, en de afgelopen jaren heeft ze een aanzienlijke reputatie opgebouwd in de scene. Haar reis begon toen ze begon te werken in het beruchte Rotterdamse Cultuurpodium Perron. Altijd nieuwsgierig naar hoe DJ’s zulke inspirerende sets konden draaien, begon ze zelf te oefenen met draaien. Na vele uren van toewijding draaide ze haar eerste set in 2016.

Haar geluid wordt gekenmerkt als euforisch en hoopvol, maar met krachtige, compromisloze basdrums. Ze put inspiratie uit de klassieke rave- en acidgeluiden van weleer, waarbij ze invloeden van artiesten zoals DJ Rush, D.A.V.E. The Drummer en DJ Misjah in haar energieke sets verweeft. Cynthia slaagt erin de energie van vroeger te combineren met een hedendaagse twist. Deze harmonie van geluiden is hoorbaar in zowel haar producties als haar sets.

Cynthia Spiering, een opkomende DJ/producer van formaat, heeft opgetreden voor enkele van de meest vooraanstaande organisaties in de Nederlandse scene, zoals Rotterdam Rave, Welcome To The Future, Unpolished en By The Creek. Na het uitbrengen van tracks en remixes op labels als Everyone On Acid en ERADYS, lanceerde Cynthia in 2019 haar eigen platenlabel en evenementenreeks genaamd Courtoisy Records. Hier brengt ze muziek uit van andere getalenteerde artiesten zoals Falhaber, Brecc en SWART.