Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 2019

Geplaats door bevrijdingsfestival

De weersvoorspellingen logen er niet om. Regenachtig, koud en tot overmaat van ramp ook nog kans op winterse buien. Het bleek gelukkig allemaal heel erg mee te vallen. We zijn het grootste deel van de dag getrakteerd op een zonnetje en een aangename temperatuur. Tienduizenden van jullie trokken dan ook naar het Park bij de Euromast om gezamenlijk Bevrijdingsdag te vieren. Naast talloze spectaculaire optredens op de vier podia die het festival rijk is, leerden jullie veteranen van de Nederlandse krijgsmacht kennen tijdens het Veteranen Speeddaten, is er gedebatteerd over thema’s als vrijheid van meningsuiting en democratie in de studio van Radio Freedom en voerden diverse politieke partijen campagne voor de aankomende Europese Verkiezingen. En ook dit jaar waren er wederom diverse NGO’s aanwezig om hun belangrijke werk bij jullie onder de aandacht te brengen, waaronder Amnesty International, het Rode Kruis en de Kankerstichting. Al met al was het een geweldige feest. Wij willen dan ook alle medewerkers, vrijwilligers, artiesten, gasten en – last but not least – bezoekers, bedanken voor een fantastische 27ste editie van het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland.

Inname eten en drinken bij de ingang

Tot onze spijt hebben wij kennis genomen van het feit dat er bij de ingangen enkele misverstanden zijn ontstaan omtrent het innemen van door bezoekers meegebrachte etens- en drinkwaren. Als organisatie hanteren wij de regel dat het meebrengen van kleine hoeveelheden eten en drinken is toegestaan. Wij hebben echter signalen gekregen dat deze regel in sommige gevallen niet correct is toegepast, waardoor kleine hoeveelheden eten en/of drinken abusievelijk zijn ingenomen. Middels dit schrijven willen wij daar onze welgemeende excuses voor aanbieden. Voorafgaand aan de volgende editie zullen wij de regels omtrent het meebrengen van etens- en drinkenswaren – en de communicatie en bekrachtiging van deze regels – nog eens goed tegen het licht houden, teneinde dit soort misverstanden in de toekomst te voorkomen.

75 jaar vrijheid

In 2020 viert Nederland 75 jaar vrede en veiligheid. Deze bijzondere mijlpaal in de geschiedenis zal in het hele land herdacht en gevierd worden. Met dit gegeven in het achterhoofd gaan wij dit jaar alle zeilen bijzetten om er in 2020 een onvergetelijke editie van te maken. Wij hopen jullie op 5 mei 2020 dan ook wederom te verwelkomen op de 28ste editie van het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland.