Songs for Freedom by Music Matters

Geplaats door bevrijdingsfestival

Wat betekent vrijheid voor jou? Met deze vraag gingen drie artiesten aan de slag om elk een Song for Freedom te maken. De Rotterdamse Josimar Gomes, Sophia en Tiziana pakten pen en papier en schreven met hulp van producers en songwriters hun Freedom Song. Dit resulteerde in drie mooie nummers die jij voor het eerst live kan horen op het vrijheidspodium tijdens Bevrijdingsfestival Zuid-Holland!

5 mei is de dag van de vrijheid. In een wereld waarin vrijheid niet altijd vanzelfsprekend is, is het elk jaar weer heel belangrijk dat we hierbij stilstaan. Muziek is een ultieme vorm van vrijheid. Bevrijdingsfestival Zuid-Holland is de perfecte gelegenheid om de vrijheid die wij hebben te vieren. Dit jaar doen we dat eindelijk weer in Het Park. Kom op deze dag genieten, dansen en meezingen met de vele bekende en upcoming artiesten.

Josimar Gomes is songwriter, zanger, rapper & MC. Hij mixt verschillende stijlen van soul, hiphop en R&B waarvan hij zijn eigen sound maakt. Vorig jaar dropte hij een aantal singles zoals ‘Her Tone’ tot aan de activistische ‘The Black Experience’. In april 2022 bracht hij nog samen met Noa Lauryn het nummer ‘Head On’ uit, gekoppeld met een work of art videoclip.

Sophia bracht onlangs haar debuutalbum Fragile uit. Een album waar ze haar liefde voor onder andere Destiny Child en James Blake moeiteloos combineert. Een perfecte mix van pop en R&B. Sophia haar album is in eigen beheer uitgebracht, maar trok al wel veel nationaal én internationaal bekijks.

Tiziana begon in 2016 met muziek maken na het overlijden van haar oma. Met haar teksten wil ze anderen inspireren en motiveren, met een vleugje “good vibes”. In 2020 heeft Tiziana de Levels Music Championship gewonnen, werd ze Artist of the Month augustus bij Funx en won ze de Publieksprijs bij de Grote Prijs van Rotterdam. Onlangs bracht ze haar single ‘Tell Me Why’ uit.

Music Matters zet succesvolle pro’s en peers in voor de muzikale ontwikkeling van jong Rotterdam en werkt aan een eigentijds ecosysteem dat educatieve organisaties en de muziekindustrie in 010 met elkaar verbindt.